För er som ska flytta ihop

Att flytta ihop med en partner är ett bra sätt för er att få spendera mer tid tillsammans. Dessutom sätter det er som par på prov då ni får dela vardagen och alla vardagssysslor. Förutom att du kan flytta ihop med en romantisk partner är det många kompisar som flyttar ihop för att de trivs bra tillsammans och det är en bra ekonomisk lösning.

Oavsett om du ska flytta ihop med din partner eller din vän finns det ett par saker som är bra att tänka på. I följande text får du några tips på det.

Samboavtal
Det är alltid viktigt att ni är överens om vad som ska hända ifall ni en dag behöver flytta isär – hör med stockholmsflyttfirma.se. Därför ska ni ingå ett samboavtal med varandra. Det är särskilt relevant för kärlekspar men det kan också vara bra för kompisar. I samboavtalet ska det stå beskrivet hur möbler, inredning och dylikt ska fördelas och vem som ska ta över bostaden om den andra ska flytta till en annan bostad.

Administration
Börjar flytten närma sig är det viktigt att ni ser till att adressändra och anmäla flytten till Skatteverket. Då blir ni båda folkbokförda på samma plats och er post skickas till er nya gemensamma bostad. Ni behöver även kolla upp försäkringar och hitta en bra hemförsäkring som passar er.

Fördela utgifter
Det är alltid bra om ni är på samma sida vad gäller utgifter. Det innebär att ni behöver gå igenom er ekonomi och därefter fördela utgifterna på ett sätt som passar er. Till exempel hur mycket ni ska betala i hyra var och andra räkningar som el och bredband. Det kan även vara bra om ni är överens om hur ni ska betala era matvaror för att ni ska slippa diskutera det framöver. Är allt redan bestämt och överenskommet från början blir det enklare för er att påbörja ert samboskap och minska risken för eventuella konflikter.

Fördela hushållssysslor
En annan sak ni behöver diskutera innan ni flyttar ihop är vem som ska göra vad vad gäller alla hushållssysslor och utländska casinons tekniska framtid. Om den ena tycker bättre om att dammsuga och den andra tycker bättre om att diska kan ni ha olika områden ni sköter om i ert gemensamma hem. Vad gäller städning är vissa mer noggranna än andra och om någon av er är mer insatt och vet hur du vill ha ditt hem är det bra om du förmedlar det till din sambo så att personen är medveten om vilka krav och förväntningar du har.

Gör det till ert hem
Om den ena ska flytta in till den andra är det viktigt att båda känner sig hemma. Därför är det till fördel om ni inreder på ett sätt som passar er båda för att båda ska trivas.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *